Κρεμαστινός:Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω

Προβληματισμένος με τα νέα σκληρά μέτρα εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στη Ρόδο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής είπε ξεκάθαρα, πως δεν προεξοφλεί από τώρα τι θα πράξει στη Βουλή σχετικά με τα επώδυνα μέτρα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση χιλιάδες πολίτες.

“Δεν θα πω εύκολα το ναι ή το όχι. Δεν προεξοφλώ τι θα κάνω στη ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ακούσω τα μέτρα και θα προβληματιστώ”, εξήγησε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως “δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει κυβέρνηση της ΝΔ που αντίστοιχα δεν παρείχε στήριξη όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία”

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη που έχει εκφράσει περί δημοψηφίσματος, ο κ. Κρεμαστινός είπε πως οι πολίτες θα πρέπει να ρωτηθούν για τα μέτρα και να αναλάβουν την ευθύνη.

“Δεν έχω καμία διάθεση να στηρίξω κυβέρνηση της ΝΔ που δεν στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Εχω ευθύνη απέναντι στους πολίτες που με έστειλαν στη Βουλή”, τόνισε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έλεγε πριν από τις εκλογές ότι θα αυξήσει τα επιδόματα και τις συντάξεις και τώρα εφαρμόζονται μέτρα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους πολίτες.  Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε και στα σενάρια που κυκλοφορούν για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

“Λένε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Πού να κοιτάξω, στη Συρία στην Τυνησία, στην Αίγυπτο; Θα βγούμε από την στάνη, σαν τα πρόβατα και θα βγαίνει ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν μείνει η χώρα απροστάτευτη θα καταντήσει σαν αυτές τις χώρες που ανέφερα. Δείτε τι γίνεται δίπλα μας και θα καταλάβετε τι θα συμβεί και στην Ελλάδα. Έρχεται και ο σημερινός πρωθυπουργός που έλεγε πως θα αυξηθούν οι μισθοί και ο συντάξεις αλλά ο ίδιος δηλώνει ενώπιον της κ. Μέρκελ «ουδείς αναμάρτητος”, επισήμανε ο κ. Κρεμαστινός.

“Αν πάμε στη δραχμή θα κερδίσουν αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω. Όλοι υπηρετούν την εκτροπή από το ευρώ και την ευρωζώνη. Οι ισοτιμίες θα είναι τέτοιες που οι φτωχοί θα γίνουν πιο φτωχοί. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μιλήσω στην κοινοβουλευτική ομάδα και θα κάνω ερώτηση και στον υπουργό Οικονομικών. Στις τράπεζες του εξωτερικού είναι 70 δις. Αν πάμε στη δραχμή, αυτά θα τετραπλασιαστούν ενώ αντιστρόφως ανάλογες θα είναι οι ισοτιμίες στη χώρα μας”, κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός. Πηγή: dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ