Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές

Ο υποψήφιος στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου τις εκλογές και τη μετεκλογική στάση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Προσπάθησα να αποτρέψω αυτή την κίνηση γιατί το θεωρούσα καθήκον. Καταρχήν είναι λάθος κίνηση. Γνωρίζοντας τις απόψεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ήξερα τι θα κάνω ακριβώς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, έφερε στην Ελλάδα τη δομή ενός κόμματος που παλιά δεν υπήρχε», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν και είναι ένα βήμα για την πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας. Θα έπρεπε αν μη τι άλλο οι διενέξεις, οι διαφορές πρώτα να αναφέρονται στα όργανα του κόμματος, στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Εάν όμως δεν έχει γίνει αυτή η διαδικασία τότε είμαστε εκτός γραμμής, όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Θα επιθυμούσα μια ενωμένη κεντροαριστερά αλλά το θεωρώ δύσκολο. Αν δούμε την ιστορία του χώρου αυτού, η Ένωση Κέντρου έγινε όταν όλοι μαζί είδαν ότι δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να διεκδικήσουν την εξουσία από την ΕΡΕ τότε», πρόσθεσε.

«Αν το 2012 πρώτο κόμμα με 2 μονάδες ή 3 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα έκανε ότι έκανε και με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα οδηγούσε τη χώρα σε 3ες εκλογές καταστροφικές. Θα προσπαθούσε να υποστηρίξει το πρόγραμμά του μέσω του προγράμματος του πρώτου κόμματος», επισήμανε ο κ. Κρεμαστινός και σημείωσε:

«Δεν πιστεύω στη διάκριση μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά πιστεύω στην υποχρεωτική πορεία προς το μνημόνιο και την χρεωκοπία. Δεν πιστεύω ότι κανείς είναι υπέρ του μνημονίου συνειδητά. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Τσίπρας θέλει να έχει αυτοδυναμία, όμως δεν πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση με αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Όμως δεν είναι το τι επιθυμεί το κάθε κόμμα, αλλά το τι θα δώσει η επομένη των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα οδηγήσει τη χώρα με τίποτα σε τρίτες εκλογές. Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές, θα αναλάβει και την ευθύνη».

«Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επανεκκίνηση. Πρώτα από όλα να υιοθετήσει ένα καταστατικό ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, να το ακολουθήσει, ούτως ώστε να έρθει στα όργανα της βάσης του που έχουν ατονήσει», τόνισε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ