Κουτσούμπας:Χρειάζεται ανατροπή

Κουτσούμπας:Χρειάζεται ανατροπή

 

Την εκτίμηση ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο να υπηρετήσουν την κερδοφορία των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «τα νέα μέτρα δεν έχουν στόχο να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού».

«Από αυτή την άποψη οι εργαζόμενοι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν και στο δημόσιο τομέα και ευρύτερα, με αυτούς τους νόμους, είναι απολύσεις, είναι κατάργηση της μονιμότητας, είναι μείωση των συντάξεων, των μισθών», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είναι νέες αλλαγές στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με το νέο αντιδραστικό νόμο που ετοιμάζεται, όπου θα περιορίζει και το δικαίωμα στην απεργία. Είναι παραπέρα ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις του ωραρίου, που σημαίνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις σε αναπληρωτές στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι γενικότερα μια αντιδραστική κατεύθυνση την οποία θα τη βιώνουν οι εργαζόμενοι κάθε μέρα όλο και περισσότερο και από αυτή την άποψη αυτό που το ΚΚΕ χρόνια επισημαίνει, και τώρα το τονίζει, είναι ότι αυτό το κράτος, αυτό το δημόσιο, δεν επιδιορθώνεται, δεν βελτιώνεται, χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων».

«Χρειάζεται ανατροπή. Και εδώ χρειάζεται σκληρός αγώνας, κοινός αγώνας των εργαζομένων, ενότητα δράσης και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, χρειάζεται κοινωνική συμμαχία, συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ