Κουτσούμπας: Βολικό το παραμύθι του νέου αριστερού πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο λαός να απορρίψει ότι είναι μονόδρομος το μνημόνιο», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «το μνημόνιο Τσίπρα είναι το χειρότερο γιατί προστίθεται στα άλλα δύο».

«Τα σημερινά μέτρα είναι μόνο η προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις» , τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους υπογράμμισε ότι «οι δεσμεύσεις είναι ίδιες» και εκτίμησε ότι «το κρατικό χρέος θα αυξηθεί. «Μιλάμε για νέα χρέη που έχουν στόχο να αποπληρώνονται τα προηγούμενα. Μιλάμε για Λερναία Ύδρα» είπε χαρακτηριστικά

«Πριν από το δημοψήφισμα αλλά και μετά εξακολουθείτε να διαβεβαιώνετε τη λαϊκή οικογένεια ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσαν. Πάλι δεν λέτε την αλήθεια, συνεχίζετε τα ψέματα. Το νομοσχέδιο επιβάλει την ιδιωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση μίας τράπεζας» σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει «μία νέα αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας».

«Αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα της καπιταλιστική βαρβαρότητας. Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας, οι αλλαγές σχετίζονται και με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και ευνοούν τις τράπεζες και το κεφάλαιο» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Πόσο καιρό ακόμα θα ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζετε καμία εναλλακτική πρόταση; Είναι βολικό το παραμύθι του αριστερού νέου Πρωθυπουργού που διαπραγματεύτηκε σκληρά και έπεσε θύμα του γερμανικού εκβιασμού».

«Τι κάνατε για να αντιμετωπίσετε τους εκβιαστές; Δυστυχώς απαντά η ίδια η ζωή για τη στάση σας και αποκαλύπτεται ο μύθος της σκληρής διαπραγμάτευσης. Ήταν διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του εχθρού», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευόπουλος: Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ