Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του χθες, σε κομματική συνεστίαση στα Ιωάννινα, ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του δίνει τη μάχη για να μη μπει ο λαός κάτω από τη σημαία των στόχων του κεφαλαίου, να βγει μπροστά, να βάλει το επίκεντρο τις δικές του πραγματικές ανάγκες, τα δικά του δικαιώματα.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ν.Δ ως κυβέρνηση, δείγματα των οποίων έχει ήδη καταλάβει ο λαός, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, η οποία πάει χέρι – χέρι, με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο της Ν.Δ, επισήμανε πως πρόκειται για αντιλαϊκό και άδικο εγχείρημα. Ειδικότερα τόνισε:«Το φορολογικό της νομοσχέδιο, που η ίδια ονομάζει φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο, το μόνο που κάνει, είναι να μετατρέπει όλο και περισσότερο, τη φορολογία σε μέσο εξυπηρέτησης των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.

Κι ενώ ήδη, υπάρχουν ειδικά φορολογικά καθεστώτα, δηλαδή φοροαπαλλαγές κι άλλα προνόμια ευνοϊκά για κλάδους της οικονομίας, όπως είναι εφοπλιστές, ενώ ήδη, οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν μόνο κατά 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ, έρχεται να τους μειώσει κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές από το 28% στο 24% και για τα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.

Οι όποιες παρεμβάσεις για τα λαϊκά εισοδήματα, επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη λαϊκή συνείδηση ένα άδικο φορολογικό σύστημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό, αφού τελικά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίζουν να πληρώνουν το 93% των φορολογικών εσόδων, θα συνεχίζουν δηλαδή, να ματώνουν και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης για τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η ΝΔ νομοθετεί, ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του, καθώς όπως είπε, οι καπιταλιστές για τις επενδύσεις τους, δεν έχουν ανάγκη μόνο από ενισχυμένη κρατική χρηματοδότηση και διαφόρων ειδών διευκολύνσεις, θέλουν και το πεδίο ελεύθερο, απαλλαγμένο από κάθε εμπόδιο, όπως είναι η συνδικαλιστική δράση και τα εργατικά σωματεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ