Κουτσούμπας: Ενιαία πάλη των εργαζομένων

Κουτσούμπας: Ενιαία πάλη των εργαζομένων

 

Ο Γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της υπηρεσίας, τη δομή που θα έχει με την επικείμενη αναδιοργάνωση του Δημοσίου, καθώς και για τις μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι οι αλλαγές στο Σύστημα Διαχείρισης αναδεικνύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση, για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας με ιδιωτικοποίηση ακόμα και μέρους του κρατικού ελέγχου.

«Δεν πρόκειται για βελτίωση της κρατικής λειτουργίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και δεν αφορά μόνο τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων», επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη στήριξη του κόμματός του στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε πιθανές διαθεσιμότητες, ενάντια στις μισθολογικές μειώσεις και στην ανατροπή δικαιωμάτων ακόμα και από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ο χαρακτήρας της αντιλαϊκής επίθεσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι ενιαίος, άρα ενιαία πρέπει να είναι και η πάλη όλων των εργαζομένων μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ