Κουρουμπλής:”Nα πάμε σε εκλογές”

“Θα πάμε σε εκλογές. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο για τον τόπο γιατί δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συναίνεσης, ούτε στις οικουμενικές. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές και όχι αυτό που ισχυρίζονται ότι αγωνιούν για τον τόπο. Τότε αφού αγωνιούν για τον τόπο γιατί πήγαν σε εκλογές;” δήλωσε στο metrogreece.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Λένε ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα. Και οι τρεις μαζί συγκεντρώνουν 168 έδρες και μπορούν να δημιουργήσουν μία πανίσχυρη κυβέρνηση. Για ποιο λόγο δεν συνεργάζονται προκειμένου να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή, όπως λένε; Οι άνθρωποι που οδήγησαν σε αυτό το σημείο, με τις επιλογές τους κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία. Χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι αν γίνουν νέες εκλογές θα πάνε με μία νέα στρατηγική βάση, με μηδενική βάση στο μνημόνιο. Επομένως αναγνωρίζει τα δεινά”, ανέφερε ο κ. Κουρουπλής.

Και συνέχισε λέγοντας “εάν αυτή τη στιγμή δεν είχαμε το αποτέλεσμα που έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη θέση,  ο Ιούνιος θα ήταν ο μαύρος Ιούνιος, της κοινωνίας. Θα εφαρμόζονταν  τέτοια μέτρα τα οποία θα ισοπέδωναν ό,τι έχει μέχρι σήμερα κατακτηθεί.

Εμείς δεν μπορούμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος με τη ψήφο του. Δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Και όσος κόσμος δεν μας ψήφισε περιμένει να δει τη στάση μας,  για να εκδηλώσει και αυτός την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πιστεύουμε σε μία Ευρώπη,  στην οποία ο κόσμος θα ζει με ένα αξιοπρεπές επίπεδο και όχι με συσσίτια και ενεχυροδανειστήρια. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;”

Ο κ. Κουρουπλής μίλησε και για στο ενδεχόμενο νέων εκλογών,  με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει αυτοδυναμία. “Εκεί τελειώνουν οι κουβέντες. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει μία κυβέρνηση καθαρά αντιμνημονιακών δυνάμεων, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μετά τα νέα δεδομένα, ο ελληνικός λαός θα επιβάλει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, που έχουν αντιμνημονιακή θέση, να βρουν ένα κοινό τόπο και να κυβερνήσουν.”  

 

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ