Κουρουμπλής: Xαρίζουν πρόστιμα στους φοροφυγάδες

Κουρουμπλής: Xαρίζουν πρόστιμα στους φοροφυγάδες

Για προκλητική φορολογική αμνηστία για τους μεγαλοκαταθέτες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ.  

Αναφέρθηκε στη “σκανδαλώδη απόπειρα του υπουργείου Οικονομικών να αμνηστεύσει αναδρομικά και διά νόμου όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα από καταθέσεις στο εξωτερικό”.

Συγκεκριμένα, είπε: 

“Με διάταξη, που είχε συμπεριληφθεί στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, το υπουργείο χαρίζει το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων που επιβάλλονται σε καταθέτες στο εξωτερικό για εισόδημα που απέκρυψαν, και μάλιστα για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα, «φωτογραφίζοντας» έτσι τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.

Η κυβέρνηση, αφού επέδειξε προκλητική αδράνεια στη φορολογική διερεύνηση των  ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρεί τώρα να νομοθετήσει την ασυλία τους, αποστερώντας πολύτιμα έσοδα από το δημόσιο ταμείο. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση η κοινωνική κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί αν δεν εμπεδωθεί πρώτα αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ