Κουρουμπλής: Θα αγωνιστώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

“Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού ήθελα να βρεθώ με τους ανθρώπους που μεγάλωσα και ήρθα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αιτωλοακαρνανία”, είπε σε αποκλειστικές του δηλώσεις του στον aeras fm 99.5 και στην εκπομπή “Oλα στον αέρα” με τη Νανά Θεοδωροπούλου, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση πολιτικών του φίλων στο Αγρίνιο κάνοντας την πρώτη του παρουσία ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κουρουμπλής στη συνέντευξή του είπε ότι στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, μέσω και συμμαχιών με τους Πράσινους αλλά και με το κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που έχει αποδεσμευτεί από τις αντικοινωνικές και συντηρητικές πολιτικές και έχει κάνει στροφή προς την Αριστερά.

“Θα πρέπει να μπολιάσουν οι ευρωπαϊκές κομματικές ομάδες, πρέπει η Ευρώπη να αναταχθεί με νέους θεσμούς και αναδιανομή του πλούτου. Πρέπει να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών που αισθάνεται ότι οι θεσμοί της Ευρώπης όπως λειτουργούν τα τελευταία χρόνια τον έχουν αφήσει στην τύχη του και η κατανομή του πλούτου κατανέμεται σε λίγους και όχι στους πολλούς και αυτό θα πρέπει να να αντιστραφεί”, είπε.

Επιπροσθέτως ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πρωθυπουργός και να φανεί χρήσιμος σε ένα νέο περιβάλλον, ευρωπαϊκό, για την πατρίδα του και πως αποτελεί στοίχημα ζωής να αγωνιστεί τόσο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όσο και το μεγάλο θέμα των καινοτόμων φαρμάκων “Η Ευρώπη από κοινού πρέπει να διαπραγματευτεί με τις πολυεθνικές τη τιμή των καινοτόμων φαρμάκων, είναι άλλο θέμα να το διαπραγματεύεται μια χώρα μόνη της και άλλο μια ολόκληρη Ευρώπη.Διότι τα καινοτόμα φάρμακα δεν είναι μόνο επένδυση που έχουν κάνει οι εταιρείες αλλά είναι έρευνες που έχουν κάνει τα Πανεπιστήμια μέσα από Προγράμματα, ευρωπαϊκά κ.τ.λ) και θα πρέπει να καταφέρουμε ώστε το καινοτόμο φάρμακο να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις” κατέληξε.Πηγή: Agriniosite.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ