Κούρκουλας: Η Τουρκία να σεβαστεί το σαφές μήνυμα των ηγετών της ΕΕ

Κούρκουλας: Η Τουρκία να σεβαστεί το σαφές μήνυμα των ηγετών της ΕΕ

«Η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη είναι η κατάσταση στη Συρία και σε αυτή τη ρευστή συγκυρία, το κερασάκι στην τούρτα είναι η στάση της Τουρκίας» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Κούρκουλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒήμαFM), απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε την ευχή, να επικρατήσει σύνεση και η Τουρκία να ακολουθήσει την επισήμανση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πολύ πρόσφατα την κάλεσε σαφέστατα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Από το Αλγέρι, όπου βρίσκεται συνοδευόμενος από μια μεγάλη αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών, ο κ. Κούρκουλας, αναφερόμενος στις επαφές του με κυβερνητικούς παράγοντες παρατήρησε ότι η Αλγερία -που «έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου στο θέμα της τρομοκρατίας και σήμερα αποτελεί πόλο σταθερότητας στην περιοχή»- ανησυχεί ιδιαίτερα για τη ρευστότητα της ευρύτερης περιοχής «και οι αναλύσεις μας συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κούρκουλας ανέφερε ότι η Αλγερία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής με πολύ σημαντικά ενεργειακά αποθέματα- που συνεχίζει μάλιστα να ανακαλύπτει και νέα κοιτάσματα-, η οποία «επειδή έχει τεράστια πλεονάσματα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει “άμεσα” το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο κ. Κούρκουλας, η τεχνογνωσία και διεθνής εμπειρία Ελλήνων επιχειρηματιών- που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δημοσίων έργων και των κατασκευών, καθώς επίσης στην κατασκευή των δομικών υλικών, αλλά και στον τουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό, της αγρο- διατροφής, της φαρμακοβιομηχανίας, της γεωργίας και της αλιείας- μπορεί να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία αλλά και τις συνέργειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ