Κουράκος: Βεβαίως θα ψηφίσω Πρόεδρο

Επανέλαβε την απόφασή του να ψηφίσει “ναι” στη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζω την κυβερνητική πολιτική».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν από ένα χρόνο, ζητούσα κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να διαπραγματευτούμε το χρέος. Από τον προϋπολογισμό και πριν την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης είχα ταχθεί υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης και της εκλογής Προέδρου με ευρύτατη συναίνεση και μάλιστα, επειδή βλέποντας το κλίμα δύσκολο, είχα πει ότι πρέπει να υποχωρήσει ο πρωθυπουργός και να θέσει το θέμα των εκλογών το 2015», ανέφερε μιλώντας στο Βήμα Fm και συμπλήρωσε:

«Δεν πίστευα ότι ο πρωθυπουργός θα έκανε το διάγγελμά του χθες και κάλυψε με αυτό όλα τα ζητήματα. Βεβαίως θα ψηφίσω Πρόεδρο. Αυτό που δηλώνουμε δημόσια, θα πρέπει να το αποδεχόμαστε, διότι άλλα συζητούμε δημόσια, όπως βλέπω, και άλλα κάνουμε και θα πρέπει οι δημόσιες δηλώσεις μας να μας δεσμεύουν. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζω την κυβερνητική πολιτική σε καμία περίπτωση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρέπει να εκλέγεται με ευρύτατη συναίνεση».

 

Διαβάστε επίσης:

Γιοβανόπουλος: Είμαι σε βαθιά περίσκεψη…

Φούντα: Θα επιμείνω στο “παρών” 

Το μήνυμα του Άδωνι για την προεδρική εκλογή 

Δεν έχω ζητήσει από κανέναν να με βάλει σε ψηφοδέλτια, λέει ο Παραστατίδης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ