Κουντουρά: Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με υπευθυνότητα, πάνω από κάθε προσωπικό ή πολιτικό κόστος – BINTEO

“Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από το σκοτάδι, τα μνημόνια και την κρίση και την οδήγησε στο φως. Η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 άλλαξε σελίδα και στέκεται μόνη της στις δικές της δυνάμεις” τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η τέως υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι “όταν η αντιπολίτευση μοιράζει υποσχέσεις και ψάχνει να αγοράσει χρόνο και αξιοπιστία η κυβέρνησή μας υλοποιεί όσα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό που διαχειρίστηκε με επιτυχία την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, κράτησε την κοινωνία όρθια, ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος, επαναρρύθμισε την αγορά εργασίας και θεμελίωσε νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα. Αδιαφορεί και απέχει από τα πολιτικά κουτσομπολιά ο ελληνικός λαός, αναγνωρίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ενοχλείται από τη μικροπολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η αντιπολίτευση και τα φιλικά της Μέσα. Ούτε θέλει να ακούει ανούσιες υποσχέσεις, προσβολές και σκανδαλολογία” υπογράμμισε η κυρία Κουντουρά, ανεξάρτητη βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στη συνέχεια επεσήμανε: “Αισθάνομαι πολύ περήφανη που με τη δουλειά και το έργο μου ως υπουργός Τουρισμού συνέβαλα σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας μας και η μεγάλη επιτυχία του τουρισμού δημιούργησε όχι μόνο νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας, προσέλκυσε νέες επενδύσεις, απογείωσε τα εθνικά έσοδα και μας έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια οικονομική και κοινωνική πολιτική”.

Ακολούθως υπογράμμισε: “Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για την αντιπολίτευση αλλά και για τους πολιτικούς μας αντιπάλους που επιδίδονται στην κατασκευή ειδήσεων και προσπαθούν να κάνουν πολιτική με σκανδαλολογία, κουτσομπολιά και ανήθικες προσωπικές επιθέσεις. Σ’ αυτά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες εγώ απαντώ πάντα πολιτικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καταλαβαίνω ότι δυσκολεύονται να αποδεχθούν την επιτυχημένη δουλειά μου στον τουρισμό που -αν θέλετε- στήριξε την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια και μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε οικονομική πολιτική για την ευημερία των πολλών. Επίσης, θλίβομαι και για τις σεξιστικές επιθέσεις που έχω δεχθεί στο παρελθόν απλά και μόνο επειδή είμαι γυναίκα και εργάστηκα για την επιτυχία της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα. Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω συκοφαντίες που ακούστηκαν στο πρόσωπό μου, γιατί ουδέποτε το υπουργείο Τουρισμού ή ο ΕΟΤ είχαν τον προϋπολογισμό να δώσουν χρήματα σε εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε έρευνες προκειμένου να έχουμε την εύνοια των δημοσκόπων. Το υπουργείο δεν έχει συμβάσεις, αλλά ο ΕΟΤ που έχει συμβάσεις τις ανεβάζει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι στη διάθεση του πολίτη… Ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ, δυστυχώς, είναι πάρα πολύ μικρός και παρ’ όλο που θα ήταν πολύ χρήσιμες κάποιες έρευνες που θα μπορούσαμε να χαράξουμε πιο στοχευμένη πολιτική δυστυχώς δεν είχαμε αυτήν τη δυνατότητα, με εξαίρεση το 2016 μετά την προσφυγική κρίση, που ο ΕΟΤ έκανε έρευνα σε 13 πύλες εισόδου με κόστος της τάξης 17.360 ευρώ, ώστε να δούμε μετά την κρίση την καταμέτρηση της ποιοτικής και ποσοτικής ικανοποίησης των ξένων τουριστών και να δούμε πώς θα κινηθούμε μελλοντικά,. Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, για το καλό της πατρίδας, πάνω από κάθε κομματικό όφελος, πάνω από κάθε προσωπικό ή πολιτικό κόστος με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση και έβαλε τις βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία” τόνισε η κυρία Κουντουρά στην ομιλία της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ