Κουντουρά: Καμία συνεργασία με την Τουρκία

Κουντουρά: Καμία συνεργασία με την Τουρκία

Με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα του τουρισμού, η τομεάρχης τουρισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση,

«Ξαφνιάζει η Υπουργός Τουρισμού όταν επιμένει με δηλώσεις της πως όσο αφορά τον Τουρισμό μας, βλέπει την Τουρκία ως σημαντικό εταίρο και όχι ως ανταγωνιστή.

 Η Τουρκία με όποιον τρόπο μπορεί, δείχνει όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις ότι είναι άκρως ανταγωνιστική απέναντι στην Ελλάδα και κάνει τεράστιες προσπάθειες με τους μεγάλους tour operators να κλείνει φτηνά τουριστικά πακέτα, προκειμένου να προσελκύσει όσους περισσότερους τουρίστες μπορεί στις ακτές της και να αποκλείει την Ελλάδα και τα πανέμορφα νησιά μας ως επιλογή.

 Ο στόχος τους είναι να κρατήσουν στα δικά τους παράλια τουρίστες και ειδικά εκείνους που έρχονται από μακρινές χώρες (Κίνα, Ινδία κλπ.) που αφήνουν και περισσότερα έσοδα. Αυτή την προσπάθεια όχι μόνο δεν την κρύβουν, αλλά κατά καιρούς έχουν αναδείξει στα τουρκικά ΜΜΕ την αγωνία τους να προσελκύσουν τους τουρίστες οι οποίοι προτιμούν την Ελλάδα και τα νησιά μας ως τουριστικό προορισμό.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουμε να αφήσει η κυβέρνηση τις συνεργασίες που δεν έχουν όφελος για την Ελλάδα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στο τουριστικό μας προϊόν, ξεκινώντας με το να κατεβάσει τον τουριστικό ΦΠΑ στο 5%».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ