Κούνεβα: Συνδικαλίστρια είμαι, όχι πολιτικός

Κούνεβα: Συνδικαλίστρια είμαι, όχι πολιτικός

«Δεν νιώθω πολιτικός, είμαι συνδικαλίστρια. Απλά, τώρα έχω τη δυνατότητα να δουλέψω σε ένα άλλο επίπεδο της κοινωνίας. Συνδικαλίστρια είμαι». Πρώην καθαρίστρια, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλάει στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου για τη νέα φάση στη ζωή της μετά τον απόλυτο εφιάλτη που έζησε πριν από σχεδόν έξι χρόνια και τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

«Βρίσκομαι στην Ευρωβουλή, γιατί αυτός ο χώρος δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζω εγώ για τη ζωή μου, να δουλέψω, να προσπαθήσω» λέει και προσθέτει: «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στον κλάδο του καθαρισμού, είδα τι ανάγκη ρύθμισης έχει η νομοθεσία και πάντα έλεγα ότι αυτό πρέπει να γίνει. Ήξερα όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την ΕΕ, όχι σε τοπικό επίπεδο… Να έρθουν οι καθαρίστριες, να γνωριστούν και με άλλες από την Ευρώπη, να γίνει μια Ένωση στο μέλλον και να προχωρήσουμε πέρα από αυτό. Να δουλέψουμε μεθοδικά και τακτικά και αυτό θα φέρει όφελος στο μέλλον».

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εξηγεί τι σημαίνει «Αριστερά» για την ίδια: «Πάντα ήμουν αριστερή, στη σκέψη, στη δραστηριότητα. Γιατί στην Αριστερά ενδιαφέρονται για τον πιο φτωχό άνθρωπο και τον άνθρωπο με θέματα υγείας. Πιστεύω ότι αν προσπαθήσει η κοινωνία να καλυτερεύσει τη ζωή των ανθρώπων του χαμηλότερου επιπέδου, θα αυξηθεί ο πολιτισμός στον τόπο μας. Γιατί, αν δεν ζουν καλά οι φτωχοί και οι άρρωστοι, δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό. Ο πολιτισμός υπάρχει όταν όλοι ζουν καλά».

Δεν λησμονεί, δε, να ευχαριστήσει τους 175.000 ψηφοφόρους που την «έστειλαν» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Τους ευχαριστώ όλους. Χάρηκα πολύ. Ένιωσα ότι έχουν καταλάβει πως θέλω να κάνω κάτι και μου έδωσαν την ευκαιρία να προχωρήσω και να ολοκληρώσω αυτά που σκέφτομαι. Βέβαια, με έβαλαν να προσέχω περισσότερο, γιατι τώρα δεν είναι όπως στο νοσοκομείο, να παλέψω για τη ζωή μου, αλλά για την κοινωνία, και είμαι αρκετά προσεκτική».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.