Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Εύχομαι οι Τσάμπερλεν να είναι λιγότεροι από τους Τσώρτσιλ απέναντι στην Τουρκία

“Εύχομαι και περιμένω στην Ευρώπη οι Τσάμπερλεν να είναι λιγότεροι από τους Τσώρτσιλ απέναντι στην Τουρκία. Χρειαζόμαστε περισσότερη στάση αποτροπής και ανάσχεσης και λιγότερο κατευνασμού” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Επειδή πάντα θα βγαίνει ένας συνδυασμός πολιτικών, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να ενισχύει τις πολιτικές εκείνες που αντιμετωπίζουν την Τουρκία με μια λογική ανάσχεσης. Όσο η Τουρκία ακολουθεί αναθεωρητική πολιτική και πολιτική προβολής ισχύος στην περιοχή πρέπει να αντιμετωπίζει πολιτικές ανάσχεσης από την Ελλάδα και από την Ευρώπη” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στην Ευρώπη σχολίασε ότι “στο θέμα του εμβολιασμού, που είναι τόσο βασικό, οι ρυθμοί και οι διαδικασίες υπολείπονται πολύ και από το μέγεθος της πρόκλησης και από αυτό που έχουν ανάγκη οι Ευρωπαίοι πολίτες. Ταυτόχρονα επειδή θέλω να είμαι και δίκαιος, όταν συγκρίνουμε την Ευρώπη με την Αμερική ή με την Κίνα ή την Ρωσία κάνουμε ένα λάθος, αυτές είναι χώρες που έχουν ενιαία διακυβέρνηση και κεντρικό έλεγχο. Η Ευρώπη είναι ακόμα μια συνένωση κρατών”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ