Κουμουτσάκος: Η νέα διάταξη για τις offshore είναι επίσης “διάταξη – πλυντήριο”

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για το θέμα των offshore ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την κοινωνική κατακραυγή να αποσύρει την αρχική διάταξη αφού προηγουμένως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, και πρόσθεσε ότι και η νέα διάταξη που έφερε είναι επίσης «διάταξη – πλυντήριο».

«Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε:

«Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο ‘πλυντήριο’. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιον λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;».

Ο κ. Κουμουτσάκος συνεχίζοντας, εξήγησε: «Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Που είναι η μπλόφα; Αρχικά ψήφισαν διάταξη που αμνηστεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε. Στη συνέχεια, έφεραν την τροπολογία που είναι καταφανώς αντισυνταγματική, αντιευρωπαϊκή, έωλη και ανεφάρμοστη. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε μόνο από αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “πρωτοσέλιδα της διαπλοκής” αλλά και από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκτός αν και η Αυγή είναι διαπλοκή. Η άτακτη υποχώρηση ήλθε από την πολιτική πίεση που άσκησε η ΝΔ και τους ανάγκασε να κάνουν ένα άλμα στο κενό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Κακλαμάνης για τις offshore: Θα προτιμούσα να μέναμε και να δίναμε τη μάχη μας

Ξυδάκης: Η τελική ρύθμιση για τις off shore είναι η εύλογη

Λεβέντης: Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα κινδυνεύσουν να πάνε φυλακή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ