Κούλογλου: Καλύτερα εκλογές παρά αυτά που ζητά ο Σόιμπλε

Προσφυγή στις κάλπες προκρίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αν πρόκειται η κυβέρνηση να μπει σε μία διαδικασία συνεχών υποχωρήσεων που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση, όπως είπε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Action και υπογράμμισε ότι «είναι καλύτερο να γίνουν εκλογές, αν είναι η κυβέρνηση να επιλέξει ανάμεσα στο να κάνει αυτά που ζητάει ο Σόιμπλε, δηλαδή να δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια με παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα, να μη συζητηθεί το θέμα του χρέους, να μην μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι που προϋποθέτει την επίλυση κατά κάποιον τρόπο το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και κάποια μέτρα για το χρέος».

Ανέφερε ακόμη πως σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, πρέπει να έχουμε έτοιμο σχέδιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να κρυφτούμε πίσω από την Ιταλία, για να μη φάμε εμείς όλη τη θύελλα στο κεφάλι».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, ο κ. Κούλογλου εξέφρασε την άποψη πως «εμείς θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα σχέδιο σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ. Ένα πραγματικό Plan B και να προετοιμάζεται η χώρα τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση».

Τέλος, εκφράζοντας προσωπική γνώμη τόνισε ότι «ε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία μεγάλη χώρα, όπως είναι η Ιταλία που θα αποχωρεί, να μη φάμε πάλι εμείς όλη τη θύελλα στο κεφάλι, να μη μας κατηγορήσουν όλοι ότι εμείς το διαλύουμε το μαγαζί, έτσι ώστε να κρυφτούμε και να φύγουμε οργανωμένα, συναινετικά, πίσω από μία μεγάλη χώρα, η οποία κι αυτή θα έχει κάνει τους λογαριασμούς και τις συμφωνίες της».

Διαβάστε επίσης:

Σβίγκου: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019

Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ίσως όχι με τους καλύτερους όρους για τη χώρα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.