Κούλογλου: Κακώς άνοιξε συζήτηση για τη δραχμή

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι κακώς άνοιξε η συζήτηση για τη δραχμή, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ερωτηθείς για το εάν έκανε καλά ο Νίκος Ξυδάκης και άνοιξε τη συζήτηση για τη δραχμή λέγοντας ότι δεν είναι ταμπού να συζητήσουμε εάν πρέπει να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι  «δεν ήταν σωστό να ξεκινήσει τέτοια συζήτηση αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Βεβαίως οι ακαδημαϊκοί κύκλοι, οι ομάδες ειδικών πάντα πρέπει να εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια δεδομένου ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και κατά τη γνώμη μου δεν θα αντέξει και πάρα πολύ αν συνεχίσει έτσι. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει η Ελλάδα από μόνη της διαδικασίες ή σκέψη αποχώρησης από την Ευρωζώνη αυτήν τη στιγμή.»

«Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το τι θα γίνει εάν η Ευρωζώνη, όχι με δική μας πρωτοβουλία ή ούτε με αφορμή εμάς, προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή σε κατάρρευση. Κατά τη γνώμη μου το θεωρώ πιθανό. Αυτή η συζήτηση δηλαδή η προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου για το τι θα γίνει πρέπει να ξεκινήσει. Αλλά πρέπει να ξεκινήσει όχι με τη μορφή αποχωρεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη αλλά τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη και η ΕΕ γενικότερα δεν αντέξουν. Αλλά, άλλο είναι αυτό και άλλο να βάλουμε στο τραπέζι εμείς αυτήν τη στιγμή το παιχνίδι της αποχώρησης. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο τον Σόιμπλε παρά εμάς» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να ξεκινήσουμε εμείς διαδικασίες αποχώρησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Ο Ξυδάκης στο δελτίο του ΑΝΤ1 για την δραχμή: Δεν είμαι λαγός… Να ανοίξει η συζήτηση – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Πυρ κατά Τσακαλώτου για την επιστολή-ομολογία

Μαξίμου: Ανοιχτά όλα τα «μεγάλα αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ