Κούλογλου: Δεν ξέρω τι ακριβώς χωρίζει τον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σχολιάζει με άρθρο του την “εξαφάνιση” του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο TVXS, με τίτλο “Επιλογή στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι από καιρό για την… πάσα”.

“Δεν ξέρω τι ακριβώς χωρίζει τον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο. Σε πολιτικό επίπεδο, γιατί η πάλη των τάσεων δεν ενδιαφέρει παρά ένα πολύ στενό κύκλο και δεν έχει καμία σχέση με την πάλη των τάξεων. Οι πολιτικές διαφωνίες θα πρέπει να συζητηθούν επιτέλους, θα παρθούν αποφάσεις σεβαστές από όλους, ενώ πρέπει και από τους δύο να γίνουν βήματα συνεννόησης και συνεργασίας. Από τη μάχη εναντίον της πιο διεφθαρμένης και ανίκανης κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να υπάρχουν απουσίες για προσωπικούς ή άλλους λόγους, που μάλιστα δεν διατυπώνονται ευθαρσώς” τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δυστυχώς το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα. Ο Γ. Βαρουφάκης είναι η πιο τρανταχτή περίπτωση. Ένας καταρτισμένος καθηγητής στα διεθνή οικονομικά, ικανότατος ομιλητής στα τηλεοπτικά πάνελ, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα; Ασφαλώς όχι και για αυτό στο τέλος, αντί να κλείσει συμφωνία, ίδρυσε άλλο κόμμα. Η Θ. Τζάκρη είναι καλή για την εκλογική της περιφέρεια, αλλά πως ανέλαβε την ομογένεια με θέσεις του τύπου «ο Μητσοτάκης είναι άπατρης»; Γενικώς, ικανά στελέχη τοποθετούνται και καίγονται σε δουλειές που δεν γνωρίζουν, την ίδια στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται άλλα στελέχη που γνωρίζουν. Άλλοι στο Κοινοβούλιο ορίζονται σε επιτροπές που δεν πρέπει και μιλούν με το ύφος που δεν πρέπει, το είδαμε και πρόσφατα. Με έκπληξη παρατήρησα. στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα, ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά. Υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία. Η Έ. Αχτσιόγλου και ο Α, Χαρίτσης είναι πολύ αξιόλογα στελέχη, αλλά ο Τσακαλώτος είναι γνώστης του θέματος και δεν υπήρχε λόγος να λείπει. Αποκλείστηκε και από την συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας με το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) παρότι κανείς άλλος δεν γνωρίζει τόσο καλά τις χρηματοπιστωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ