Κούλογλου: Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων

Μετά τον Νίκο Βούτση και τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν ήταν έτοιμος για διακυβέρνηση” ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είπε και αυτός, σε συνέντευξή του στο One Channel, ότι «δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε».

Όπως συνέχισε: «Κατά τη γνώμη μου το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές το 2015. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Και τότε για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχαν δύο προοπτικές. Πηγαίνοντας να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015 γιατί ο Σαμαράς είχε δεχθεί να κάνει εκλογές προς το τέλος του 2015. Έτσι, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει τον χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αυτοδυναμία και στις δύο περιπτώσεις, πράγμα που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Όποιος δεν δρα δεν κάνει και λάθη, ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα που ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας και της πολιτικής κρίσης»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ