Κοτζιάς: Η Ελλάδα έχει επιλέξει τη μάχη για περισσότερη δημοκρατία

«Η Ελλάδα ούτε έχει καμία διάθεση να φύγει από το ευρώ, ούτε έχει πει τέτοιο πράγμα, αλλά ούτε και έχει διάθεση να υποταγεί. Στο δίλημμα υποταγή ή Grexit η Ελλάδα έχει επιλέξει τη μάχη για περισσότερη δημοκρατία στην ΕΕ και τη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ, (και της Νορβηγίας και Ελβετίας) προκειμένου να τους ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση.

Ο κ. Κοτζιάς, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, τους ενημέρωσε για ποιο λόγο πήρε η ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα και κυρίως για το θέμα του δημοψηφίσματος. «Το δημοψήφισμα είναι κομμάτι της διαπραγμάτευσης που βάζει τον ίδιο τον λαό να εκφράσει την άποψή του σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα», τόνισε προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να πάψουν τα ΜΜΕ των χωρών τους να διαστρεβλώνουν το νόημα και την κατεύθυνση και τον στόχο αυτού του δημοψηφίσματος».

Επίσης, αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τους τουρίστες και τις πιστωτικές κάρτες και τους παρακάλεσε να βοηθήσουν το μεγάλο ρεύμα του ελληνικού τουρισμού που υπάρχει στη χώρα μας ώστε να συνεχίσει προς το συμφέρον όλων.

Σχετικά με το εάν υπάρχει περιθώριο για  επανάληψη των συνομιλιών μέχρι την Κυριακή, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση παραμένει πάνω στο τραπέζι «και είμαστε πάντα ανοιχτοί να συνεχίσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση». Όπως είπε, ο ίδιος πιστεύει ότι «ένα μεγάλο βροντερό όχι θα δώσει φτερά και δύναμη στην κυβέρνηση να φέρει σε πέρας μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μας πρόσφεραν».

 

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: “Όχι στο Grexit ή υποταγή… ναι στο βέτο”

Guardian: Η ΕΕ περιφρονεί με αλαζονεία τον ελληνικό λαό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ