Κορονοϊός: “Βράζει” η Αττική – Πόσο αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα ανά δήμο

Του Γιώργου Λυκουρέντζου,

Σε κατάσταση πολιορκίας φέρνει την Αττική η απότομη έκρηξη κρουσμάτων στους δήμους του Λεκανοπεδίου, με συγκεκριμένες περιοχές να παρουσιάζουν αύξηση στα ενεργά κρούσματα σε ποσοστό έως και 400% μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. Η Realnews αποκαλύπτει σήμερα αναλυτικά, ανά δήμο, τα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως τα παρουσίασε στη Βουλή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τα οποία αποτυπώνουν την εικόνα όλων των περιοχών της Αττικής το βράδυ της περασμένης Τρίτης και δικαιολογούν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση συναγερμού που βιώνει πλέον η Αθήνα.

Ποσοστιαία, η μεγαλύτερη αύξηση σε μία μόλις εβδομάδα, ύψους 123%, καταγράφηκε στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Τα ενεργά κρούσματα το βράδυ της Τρίτης ανέρχονταν σε 548, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αύξηση καταγράφηκε σε όλους τους δήμους της περιοχής σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 103,85% στον δήμο Αιγάλεω, κατά 90% σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό, κατά 78% στην Πετρούπολη, κατά 44% στο Περιστέρι, κατά 43% στο Χαϊδάρι, ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση σε Ίλιον και Αγία Βαρβάρα με 19,5% και 18,7% αντίστοιχα.

Έντονος, όμως, είναι και ο προβληματισμός για τη Δυτική Αττική, καθώς, παρά το ισχυρό απαγορευτικό και την πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων, τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν ξανά αύξηση της τάξης του 38,9%. Ειδικότερα , 200% ήταν η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων σε Μάνδρα και Βίλια, 130% η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελευσίνα, 100% στα Μέγαρα και 38,89% στον Ασπρόπυργο. Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στη Φυλή, όπου τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 7%.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ