Κορονοϊός: Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη έπειτα από 25 μέρες νοσηλείας – ΒΙΝΤΕΟ

“Είμαι πολύ καλύτερα, χρειάζονται βέβαια κάποιες μέρες ανάρρωσης αλλά αισθάνομαι πολύ καλά” είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας του.

Ο υπουργός μολύνθηκε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας αλλά και στη ΜΕΘ για περίπου 25 ημέρες: “Ήμουν στο νοσοκομείο περίπου 25 ημέρες. Πράγματι επειδή για αρκετές ημέρες είχα υψηλό πυρετό κι ενώ επίσης είχε πέσει και το οξυγόνο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά μου στη ΜΕΘ όπου εκεί βέβαια θέλω να πω ότι βίωσα τη φροντίδα, την καθημερινή προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμού” και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς το ιατρικό προσωπικό και θέλω πραγματικά να στείλω ένα μήνυμα: Να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό. Η φροντίδα βέβαια είναι προς καθεμία και κάθε ένα ασθενή”

Για τη μοναξιά της ασθένειας είπε: “Είναι γεγονός, όπως και πολλοί άλλοι, χιλιάδες συμπολίτες μου, βίωσα και τη μοναξιά της ασθένειας όπως επίσης βίωσα και τον αόρατο αλλά φονικό εχθρό. Επίσης, όμως, βίωσα την πολύ μεγάλη προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πραγματικά ήταν αξιομνημόνευτη και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ”.

Όσο για το αν κάποια στιγμή δυσκολεύτηκε είπε: “Είναι προφανές ότι αυτός ο ιός είναι μια μοναχική προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση είχα κοντά μου την οικογένειά μου, τα ισχυρά μηνύματα από τον Πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τους συναδέλφους μου, τους συμπατριώτες μου, τους φίλους μου. Και όλα αυτά μου έδιναν δύναμη. Και να πολεμήσω τον ιό και τελικά να βρεθώ και πάλι κοντά σας” τόνισε.

Για την πολυήμερη νοσηλεία του και τις σκέψεις που έκανε τόνισε: “Είχα καθημερινή επαφή και με τους συνεργάτες στο γραφείο και με τους φίλους και με την οικογένειά μου οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είχα πλήρη επίγνωση όλων των θεμάτων. Άλλωστε, η δουλειά στο υπουργείο δεν σταμάτησε επειδή εγώ δεν βρισκόμουν στο υπουργείο. Συντονίσαμε πολλά και αρκετά θέματα όπως πχ την επανεκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κύπρο αλλά και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των ναυτικών μας αλλά και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Επομένως μπορεί να βίωνα τη μοναξιά της ασθενείας αλλά από την άλλη είχα πλήρη συνεργασία και με τους συνεργάτες και με τους φίλους αλλά και με την οικογένειά μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ