Κορονοϊός: Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στα σενάρια παράτασης του lockdown έως τις 25 Απριλίου

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης το Μega επικαλούμενο πληροφορίες ανέφερε ότι στο τραπέζι έπεσε μία εισήγηση-βόμβα προς την κυβέρνηση για αυστηρό λουκέτο, δηλαδή lockdown μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Η εισήγηση, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, προέβλεπε άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου κανονικά, χωρίς click away ή click in shop. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφερόταν χαρακτηριστικά πως το σχέδιο είναι «να μείνουμε πιο πολύ καιρό με τα καταστήματα κλειστά, αλλά τότε να ανοίξουν τα μαγαζιά χωρίς περιορισμό».

Επίσης υπογραμμιζόταν ότι τα σχολεία, υπάρχει η εισήγηση να ανοίξουν περίπου στις 10 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, να είναι πιθανή και η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια το Πάσχα. Όσο για την εστίαση, σύμφωνα με το MEGA, θα παρέμενε κλειστή και το Πάσχα, με το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ