Κορονοϊός: Εθελοντές στο ΕΣΥ οι βουλευτές της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Μπλούχος

Εθελοντής στη διάθεση του ΕΣΥ δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας, ενώ είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ζητώντας απαλλαγή από τα καθήκοντα του προκειμένου να ενταχθεί στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κέλλας, ο οποίος ήταν ο πρώτος βουλευτής που είχε νοσήσει από κορονοϊό και το είχε δηλώσει, τονίζει: «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή. Αυτονόητο, ότι αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «ο Λαρισαίος πολιτικός, ενημέρωσε για την απόφασή του τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ενώ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κων/νο Τασούλα και τον Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Άμεσα, θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, σχετικά με την τοποθέτησή του στις δομές υγείας της πόλης μας, ως ιατρός αναισθησιολόγος».

Ταυτόχρονα, απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να φορέσει ξανά την ιατρική στολή και να συνδράμει στη μάχη κατά του ιού ζήτησε και ο βουλευτής της ΝΔ στη Δράμα, Κώστας Μπλούχος, ο οποίος είναι ειδικευμένος στη Γενική Χειρουργική και τη Χειρουργική Ογκολογία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ