Κορονοϊός-Χάρτης ECDC: “Τέλος” οι πράσινες περιοχές στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έχει πλέον χρωματιστεί με “κίτρινο”, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Όπως προκύπτει από τους χάρτες του ECDC, ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Αχαΐα έχουν μπει στο “κόκκινο”.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει “βαφτεί” με “πορτοκαλί” χρώμα και πολλές ακόμη χώρες είναι “κόκκινες”, γεγονός που σημαίνει ότι καταγράφονται 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Η Νορβηγία έχει ορισμένες “πράσινες” περιοχές και η Ισλανδία είναι ολόκληρη χρωματισμένη “πράσινη.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, Ελλάδα παραμένει στο “πράσινο”, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται στο “κίτρινο”. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας βρίσκεται κάτω του 4%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ