Κορονοϊός – Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Γενναίες και τολμηρές κινήσεις στήριξης της οικονομίας τώρα

“Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αλλά και το κλίμα στην οικονομία είναι πάρα πολύ αρνητικά. Δείχνουν μια οικονομία, η οποία ήδη έχει εισέλθει σε μια περίοδο ύφεσης, η οποία και μεγάλο βάθος έχει, υπενθυμίζω τα στοιχεία για το Β’ τρίμηνο του 2020, που δείχνουν μια πρωτοφανή ύφεση 15,2%, αλλά δεν γνωρίζουμε και ποια είναι η διάρκεια” δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Υπάρχει ύφεση αναμφίβολα, το θέμα είναι πότε η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και για να ανακάμψει χρειάζεται η παρέμβαση από το κράτος. Είναι κρίσιμο να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να αφήσει πίσω την ύφεση το συντομότερο δυνατόν” σημείωσε.

“Κινείται σε λάθος κατεύθυνση η κυβερνητική πολιτική εδώ και καιρό στο θέμα της οικονομίας. Η ελληνική οικονομία δεν εισήλθε σε ύφεση με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά πριν από αυτή” τόνισε.

“Γενναίες και τολμηρές κινήσεις στήριξης της οικονομίας τώρα, γιατί ακούω το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι πρέπει να κρατήσουμε “καύσιμα” γιατί η κρίση θα διαρκέσει πολύ, πολύ φοβούμαι όμως ότι αν συνεχιστεί αυτή η λογική των δειλών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις για να στηριχτούν, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι απαιτήσεις τους, τα νοικοκυριά θα βρίσκονται σε απόγνωση. Γι’αυτό μιλάμε για εμπροσθοβαρή μέτρα” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ