Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Τα δύο νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι – Σενάριο για ωράριο σε περίπτερα

“Eίμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όταν ρωτήθηκε ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, έφερε ως παράδειγμα την καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, και στους εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

“Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα, ή και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα με στόχο να περιοριστεί ο συνωστισμός στις πλατείες.

Στο μεταξύ, στη δεύτερη φάση περνάει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους σε πλατείες αλλά και ανοιχτούς χώρους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού. Από σήμερα το βράδυ τα συνεργεία ελέγχου θα διπλασιαστούν από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τώρα βλέπαμε περιπολικά με ηχητικά μηνύματα. Θα επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και θα γίνονται και έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης, τα οποία πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ