Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τους τουρίστες – ΒΙΝΤΕΟ

Η πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τους τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα, ανησυχεί την Κυβέρνηση με το “όπλο” της Ελλάδας σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star να είναι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα αγγίζουν τους 8.000 την ημέρα.

Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής και θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους. Θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα και αν είναι θετικό θα εξετάζεται όλη η οικογένεια.

Ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί στο ξενοδοχείο – Covid -19 που θα υπάρχει, αν είναι σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο που μένει σε ξεχωριστά δωμάτια.

H οικογένεια του θετικού ατόμου στο τεστ θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όποτε τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί όμως θα φεύγει μόλις τελειώσει η καραντίνα.

Αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δεν θα υπάρχει lockdown, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ