Κορονοϊός – Αυστραλία: Η πολυπληθέστερη πολιτεία χαλαρώνει τους περιορισμούς για τα Χριστούγεννα

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, χαλάρωσε σήμερα ελαφρώς τους περιορισμούς για την COVID-19 για τα Χριστούγεννα έπειτα από μια δεύτερη ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε χαμηλός αριθμός κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αν και τμήματα των βόρειων παράκτιων προαστίων του Σίδνεϊ θα παραμείνουν υπό lockdown. Η Νέα Νότια Ουαλία, που έχει πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε και σήμερα 8 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης το 24ωρο που πέρασε, όπως και χθες, γεγονός το οποίο δείχνει ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και μαζικών τεστ έθεσαν υπό έλεγχο ένα επικίνδυνο νέο ξέσπασμα της COVID-19 σε αυτήν. Περίπου το ένα τέταρτο από το ένα εκατομμύριο κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας είχε κληθεί να παραμείνει στο σπίτι για πέντε ημέρες από τις 19 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του lockdown που αποφάσισαν οι αρχές για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται τώρα σε 97.

Οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες εντοπίστηκαν τα κρούσματα είχαν κληθεί να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνον για να ψωνίσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να επισκεφθούν κάποιο απομονωμένο συγγενικό πρόσωπο ή αν υπάρξει λόγος υγείας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε σήμερα ότι οι περιορισμοί αυτοί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για τα βορειότερα παράκτια προάστια που βρίσκονται σε lockdown, αν και οι κάτοικοί τους θα μπορούν τώρα να δεχθούν στο σπίτι τους έως και πέντε γείτονες την παραμονή, ανήμερα και την επομένη των Χριστουγέννων.

Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν περισσότερο για το νότιο τμήμα των προαστίων των βορείων παραλιών, όπου ο αριθμός των επισκεπτών σε ένα σπίτι θα ανέρχεται σε 10 και μεταξύ αυτών θα μπορούν να βρίσκονται και άνθρωποι από άλλα μέρη του Σίδνεϊ.

Το καθολικό lockdown για όλη την περιοχή θα ισχύσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρωθυπουργό.

“Εγιναν κάποιες μέτριες παρεμβάσεις και μέτριες αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι είχαν φέτος μια πολύ δύσκολη χρονιά”, σημείωσε η Μπερετζικλιάν.

“Δεν πρόκειται να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που περιέγραψα. Νομίζω ότι ο κίνδυνος να προχωρήσουμε περαιτέρω από αυτό που κάναμε και για την 27η Δεκεμβρίου είναι υπερβολικά μεγάλος και θέλουμε όλοι να επανέλθουν στην κατάσταση που ισχύει σήμερα”, πρόσθεσε.

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν προσθέσει δεκάδες περιοχές της πόλης στον κατάλογο αυτών που συνδέονται με την συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκε πρόσφατα και συνέστησαν στους 5 εκατομμύρια κατοίκους του Σίδνεϊ να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περισσότερα από 28.200 κρούσματα νέου κορονοϊού και 908 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ