Κορωνάκης: Αδιαπραγμάτευτες οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι αδιαπραγμάτευτες», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, και αναφερόμενος στα σενάρια καταστροφολογίας για την Ελλάδα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα διαψευστούν, όπως διαψεύδονται η μία μετά την άλλη οι ημερομηνίες για την καταστροφή του κόσμου με βάση τα ημερολόγια των Μάγια.

«Η κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη, η διαπραγμάτευση δεν είναι περίπατος στη λιακάδα» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, και τόνισε πως δεν συμφέρει κανέναν μια ρήξη και βασικός σύμμαχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνία, γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί άνοιγμα στους πολίτες, μέσα από μια καμπάνια με συγκεκριμένες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Σε ερώτηση για προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση απάντησε με τη φράση «βελτιωνόμαστε» και παρατήρησε πως το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν «αρρυθμίες» στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

«Η κυβέρνηση κατάφερε πολύ παραπάνω από όσα περιμέναμε» είπε και συμπλήρωσε πως η ύπαρξη «μικρών διαφωνιών» δεν αποτελεί καμιά έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι μαθημένος σε αυτές και θα συνεχίσει να συζητάει και με διαφωνίες.

Για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι είναι κορυφαίο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί τη «διαδικασία αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης» της οργάνωσης στο ευρύ κοινό.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταναστών τόνισε πως «η ακροδεξιά ρητορεία στο μόνο που οδηγεί είναι η ένταση του προβλήματος». Τάχθηκε υπέρ της ομαλής ένταξής τους με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησε να δοθεί έμφαση στο να μην φεύγουν από τις χώρες τους και να μοιραστεί το βάρος στο σύνολο της Ευρώπης.

Ενόψει και της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα με εκπροσώπους του κινήματος «Χαλκιδική SOS», που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, ο κ. Κορωνάκης δήλωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα είναι η ίδια που ήταν και προεκλογικά. Τώρα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία από τις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος για την καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον, σε βάρος της περιοχής και των εργαζομένων, είπε. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και θα πιέσει την κυβέρνηση για να σταματήσει γρήγορα η καταστροφή του περιβάλλοντος και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης στη Χαλκιδική.

Σε ερώτηση για το θέμα της εκλογής συντονιστή στη Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έγιναν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, απάντησε ότι το ζήτημα είναι απλό: Αν δεν μπορέσει η Ν.Ε. να εκλέξει συντονιστή, τότε θα γίνει νομαρχιακή συνδιάσκεψη, όπως προβλέπεται.

 

Διαβάστε επίσης:

Καραγκούνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την ύφεση

Άδωνις: Αυτοί που μας κυβερνούν έχουν παντελή άγνοια κινδύνου

Επιστολή Τσίπρα στον Ιερώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ