Κόντρες στη βουλή για την αμυντική βιομηχανία

Κόντρες στη βουλή για την αμυντική βιομηχανία

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής , με αφορμή το email της τρόικας για “λουκέτο” σε  ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και  ΛΑΡΚΟ.

«Ο τρόπος με τον οποίον τίθεται το ζήτημα είναι προκλητικός και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και διερωτήθηκε «Τι θέλουνε λοιπόν; Να καταργήσουμε τα πάντα και να μην μείνει τίποτε όρθιο;». Ο κ. Κουρουμπλής αντιπρότεινε αλλαγές στη λειτουργία των εταιρειών, («να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση και στελέχωση») και υποστήριξε πως «αν η ΕΑΒ στελεχωθεί με προσωπικό απ’ τα ΤΕΙ της Χαλκίδας, μπορεί να γίνει και κερδοφόρα επιχείρηση και να υπάρξει ανάπτυξη- αν για παράδειγμα τους ανατεθεί η κατασκευή απορριμματοφόρων».

«Ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; Δεν κυβερνάμε εμείς, αλλά ο κ. Τόμσεν» είπε για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Γιώργος Ντάβρης, ενώ ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ, υποστήριξε πως «η ΠΥΡΚΑΛ σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας- αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη πολιτική και μια άλλη εξουσία». Κατά των κυβερνητικών πεπραγμένων στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, τάχθηκε και η Χρυσή Αυγή.

«Ετοιμάζουμε την αντίδρασή μας και την απάντησή μας- και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η συγκυρία έχει ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και όχι αυτό το κλίμα το εμφυλιοπολεμικό, της έντασης» απάντησε η Φώφη Γεννηματά.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι «αναφέρθηκε πως υπήρξε προσφορά που δεν έγινε δεκτή από μένα. Η εταιρεία έχει διοίκηση- και η κατεύθυνση που έχουμε δώσει, είναι να εξασφαλίσει τις περισσότερες δυνατές συμβάσεις, γιατί θέλουμε η εταιρεία να κρατηθεί στα πόδια της. Πιέζουμε τη διοίκηση να προχωρήσει και να βρει συμβάσεις να υπογράψει», τόνισε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ