Κόντρα Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ για τις χημειοθεραπείες στο Αττικό Νοσοκομείο

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και την ΠΟΕΔΗΝ, μετά την καταγγελία των συνδικαλιστών ότι στο Αττικό Νοσοκομείο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς, λόγω έλλειψης φαρμάκων.«Μην περιμένετε συγνώμη από τον Πολάκη ή τον Τσίπρα. Αυτά μόνο στη Μ. Βρετανία γίνονται όχι στην Ελλάδα των Μνημονίων» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.«Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκεπτόμενη Νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη από το λαό της για τη κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Που στη Μ.Βρετανία, στην οποία τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του Συστήματος Δημόσιας Υγείας τους είναι απείρως καλύτερα από της χώρας μας. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη Μ.Βρετανία είναι 8,5% του ΑΕΠ της (και τι ΑΕΠ). Οι δικές μας μόνο 5%!!! Και όμως ο κος Τσίπρας και ο κ. Πολάκης ωραιοποιούν την κατάσταση.

Η Οδύσσεια των ασθενών με καρκίνο δεν έχει προηγούμενο.

13.000 κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT.

Λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα Νοσοκομεία. Οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα αλλά και γιατρό Ογκολόγο.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για χημειοθεραπείες σε Νοσοκομεία, τα οποία ακυρώνονται λόγω έλλειψης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Καθυστερούν πολύτιμες ημέρες για τη ζωή τους οι θεραπείες» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και σχετικά με το Αττική Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καταγγέλλει:«Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς Ογκολογικά ασθενών. Αυτό καταγγέλλουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και οι καρκινοπαθείς που ταλαιπωρούνται. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία. Οι ακυρώσεις είναι πολλές. Μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών που διαμαρτύρονται προς πάσα κατεύθυνση.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στο Αττικό Νοσοκομείο είναι λόγω έλλειψης ειδικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοηθών νοσημάτων.

Η Διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Πολάκη.

Πλεονασματικά Νοσοκομεία.

Δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Και μιλάμε για ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!!!

Μην περιμένετε όμως συγνώμη από τον Πολάκη ή τον Τσίπρα!

Αυτά μόνο στη Μ. Βρετανία». Άμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και του Παύλου Πολάκη.«Η σπουδή του κ. Γιαννακού (σ.σ. προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ) να προβαίνει σε καταγγελίες για το ΠΓΝ Αττικόν, για μια φορά ακόμη έπεσε στο κενό. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το Νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018», αναφέρει ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Δραγώνας.«Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν τίθεται θέμα «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ. Πολάκη» όπως μέσα στην άγνοιά της διατείνεται η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. Αν Υπουργό Υγείας ή τον κ. Πρωθυπουργό.Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη «καταγγελία» της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ» προσθέτει. Αυτό πλέον δεν είναι συνδικαλισμός…

Αυτό πλέον δεν είναι διατεταγμένη υπηρεσία …..

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!!!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ