Κόντρα Παππά – Βενιζέλου στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόσο για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ όσο και για το νομοσχέδιο προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του ΕΣΡ για τις άδειες, δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα, χωρίς καμία υπόνοια διαπλοκής. Για τα θέματα των συντάξεων, είπε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι συντάξεις περικόπησαν περί των 15 δισ. ευρώ, η κριτική πρέπει να είναι πιο μετριοπαθής». Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός την έχει φέρει σε αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμα, είπε προς τον κ. Βενιζέλο.

Ανταπαντώντας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω αναταραχής στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι “τώρα είστε λάτρεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, την ώρα που ο κ. Τσίπρας ήταν οπαδός της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής Αριστεράς”. Μην έχετε αυταπάτες, είπε προς τον κ. Παππά, οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι διακρατικοί, συμφερόντων. “Ο κ. Ολάντ κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, και εδώ σας είπε να τηρήσετε τα συμφωνηθέντα, ενώ στο περιβόητο ζήτημα του χρέους δεν μίλησε για αναδιάρθρωση ούτε για κουρέματα”. 

Σε σχέση με το νομοσχέδιο είπε: “Βάλτε στο νόμο ποιος είναι επιχειρηματίας και πού τα βρήκε τα λεφτά, εγώ τα ψηφίσω” .

 

 

Διαβάστε επίσης

Βενιζέλος:Κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ