Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό

 

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθείται.

Κύκλοι της Συγγρού, κατηγόρησαν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση, επικαλούμενοι τη θέση του κόμματος, όπως αυτή είχε εκφραστεί τον Δεκέμβριο του 2011 στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε προς ψήφιση ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

 

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που είχε επεξεργαστεί εκείνο το νομοσχέδιο, ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ από τα πρακτικά της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής (με ημερομηνία 13.12.2011) προκύπτει ότι ο κ. Μουλόπουλος είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει ότι «η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη».

Ο βουλευτής είχε δηλώσει, επίσης, στη συνεδρίαση εκείνη ότι «το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών» και επικαλούμενος τις επισημάνσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου τόνιζε ότι «το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα, είναι η ρατσιστική βία και όχι ο ρατσιστικός λόγος».

 

Για το περιεχόμενο των διατάξεων Παπαϊωάννου για τις οποίες η Ολομέλεια της Βουλής δεν αποφάσισε ποτέ, καθώς το νομοσχέδιο δεν έφτασε έως εκεί, ο κ. Μουλόπουλος είχε επίσης υπογραμμίσει ότι «το STOP στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς και έκτακτους νόμους» και ακόμη ότι «οι διατάξεις του ποινικού δικαίου είναι επαρκείς για να τιμωρήσουν τις συγκεκριμένες πράξεις».

 

Σχολιάζοντας κύκλοι της ΝΔ την ομιλία εκείνη του κ. Μουλόπουλου, ανέφεραν:

«Πότε είχαν δίκιο άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ; Τότε με τον κ. Μουλόπουλο ή σήμερα»;

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι οι διατάξεις εκείνες είναι, κατά δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, η βάση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθείται σήμερα στη Βουλή.

Η ΝΔ στο νομοσχέδιο Παπαϊωάννου είχε διατυπώσει επιφυλάξεις. «Σήμερα», λένε, «θα τοποθετηθεί, όπως ο Κανονισμός ορίζει και θα αναμένει την ολοκλήρωση της έκθεσης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής προκειμένου να τοποθετηθεί στη βάση των παρατηρήσεων που θα γίνουν».

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ