Γιάννης Καλλιάνος: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτησή του

Η ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος για την υπόθεση Σεμέδο προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.  Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ ζήτησε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν” τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του.

“Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού” προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος

ΝΔ για Καλλιάνο: Λάθος η ανάρτησή του

Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μέσω ανακοίνωσης το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

“Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, “η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά όπως προβλέπει ο νόμος.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία”, καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΝΔ

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

“Η ΝΔ με την ανακοίνωση της καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα του βουλευτή της κ. Καλλιάνου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Πάει πολύ όμως να διεκδικεί και συγχαρητήρια η ΝΔ για το metoo. Η προσπάθεια να θαφτεί η υπόθεση του εκλεκτού των Μητσοτάκη – Μενδώνη κ. Λιγνάδη είναι πολύ πρόσφατη για να κάνουν πως την ξεχνούν” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του, η οποία πλέον έχει κατέβει από τον λογαριασμό του στο Facebook, ανέφερε:

Η νέα ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Mετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Καλλιάνος έκανε νέα ανάρτηση.

«Η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο» αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν αναφέρομαι σε αυτά, ούτε υπονοώ τίποτε για οποιοδήποτε από αυτά, είτε πρόκειται για τον κατηγορηθέντα είτε πρόκειται για τη μηνύτρια ή για άλλο πρόσωπο» συμπληρώνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ