Κόντρα ΝΔ-Ανδρουλάκη για αυτοδυναμία και κυβέρνηση συνεργασίας

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τους στόχους του κόμματός του στις εκλογές και την “επόμενη ημέρα”.

Ανδρουλάκης: Όχι σωσίβιο σε κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ανέφερε πως ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και ότι ο ίδιος φιλοδοξεί να έχει ένα μεγάλο ποσοστό το Κίνημα, ώστε «να πάρουμε την εντολή και να πρωταγωνιστήσουμε ως σοσιαλδημοκρατικός κορμός σε μια κυβέρνηση, που δεν θα είναι της φθοροποιού στασιμότητας όπως είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και αλλάζει στρατηγική. Εκεί που έλεγε «μόνο αυτοδυναμία», τώρα κάνει πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα. Επειδή θεωρώ οπορτουνισμό την αλλαγή στάσης της ΝΔ, σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της, στην αλαζονεία της , στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω» .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας «το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου 
«Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας».

Σε απάντηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και σήμερα τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κινήματος στο ζήτημα των προγραμματικών συνεργασιών. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ