Κόντρα Μάρδα-Βενιζέλου στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, στη βουλή, ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, με αφορμή την μείωση του PSI.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Ο κ. Μάρδας ζήτησε να παρεμβληθεί στη συζήτηση για να ενημερώσει το Σώμα πόση είναι η ονομαστική μείωση του χρέους που επιτεύχθηκε με τις μεγάλες παρεμβάσεις του 2012. Και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ,  ότι η συνολική ονομαστική μείωση είναι 51 δις τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για ένα ωμό ψέμα και για μία επιχείρηση συνειδητής παραπλάνησης της Βουλής και της κοινής γνώμης. Και επειδή έχω πραγματικά κουραστεί να επικαλούμαι αριθμούς, απηύθυνα προ πολλών εβδομάδων σχετικές ερωτήσεις στον κ. Υπουργό των Οικονομικών, ο οποίος με καθυστέρηση και καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού, απάντησε μόλις χθες ότι η ονομαστική μείωση του χρέους το 2012 είναι στο μεν επίπεδο του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης 108,5 δις, στο δε επίπεδο του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή αφαιρούμενου και του συμψηφισμού των Ταμείων γιατί πρόκειται για την συνολική ωφέλεια της γενικής κυβέρνησης, 96 δις, δηλαδή 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ του 2012, πολύ περισσότερο τώρα που έχει δυστυχώς μειωθεί το ΑΕΠ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Μάρδα ο οποίος πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διαβάζοντας την σελίδα 107 της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας. «Το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των συναλλαγών του PSI ήταν μόνο 51,1 δις», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί πολύ καλά τα καθήκοντά του- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βρούτσης στον Μάρδα: Σας χαρίζουμε τον τίτλο του σούπερ μνημονιακού υπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

 

Το αστείο του Βούτση… και τα χειροκροτήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ζωή δεν έφυγε ποτέ από τη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ