Κόντρα Χατζηδάκη – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη ΔΕΗ

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, την απόλυτη ευθύνη για το ότι η ΔΕΗ έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση, με τον κ. Χατζηδάκη να παρουσιάζει την τραγική κατάσταση στην οποία έφτασε η ΔΕΗ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν για ψέματα.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν μάλιστα την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού ο οποίος φώναξε: “Δεν είστε κατήγοροι κύριοι για τη ΔΕΗ. Κατηγορούμενοι είστε”.

Επικαλούμενος εκθέσεις ορκωτών λογιστών ο κ. Χατζηδάκης έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Επιχείρησης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων , ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε :

«Έχετε τοποθετήσει ψηλά το πολιτικό θράσος και περνάτε από πάνω».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ διασώθηκε και τώρα ακολουθείται ένα σχέδιο πέντε αξόνων.

• Εκσυγχρονισμός

• Απολιγνιτοποίηση

• Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ

• Διάσωση

• Άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κ.κ Σκουρλέτης και Φάμελλος κατηγόρησαν τον κ. Χατζηδάκη ότι ξεπουλά τη ΔΕΗ. Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη ήρθε άμεσα με τον Υπουργό να λέει:

«Μιλάτε εσείς είστε που ιδιωτικοποιήσατε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ; Έχετε γίνει βιομηχανία θεαμάτων. Να απολογηθείτε απέναντι στους Έλληνες πολίτες που βλέπει ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα να τα υπηρετεί ξεδιάντροπα», είπε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ