Κοντοζαμάνης στον Realfm 97,8: Πιστεύουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά – Τι είπε για τις μεταλλάξεις

“Πιστεύουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά, από εκεί και πέρα θα αξιολογήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως θα προχωρήσουμε” δήλωσε για το lockdown ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σίγουρα υπάρχει μια διαφορά από την ημέρα που ξεκινάει το lockdown με την απόδοση των μέτρων” πρόσθεσε.

“Παρακολουθούμε τις μεταλλάξεις, παρακολουθούμε τη συμπεριφορά του μεταλλαγμένου ιού και σε συνδυασμό με τα μέτρα που είχαν ήδη ληφθεί πριν πάμε σε αυτά τα πιο αυστηρά, θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα. Πιστεύουμε όμως ότι θα αποδώσουν τα μέτρα, για αυτό άλλωστε και τα πήραμε, για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις” σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το περιστατικό στην Κέρκυρα με τη νοσηλεύτρια που εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης μετά τη 2η δόση του εμβολίου απάντησε ότι “το περιστατικό αυτό αξιολογείται, γιατί δεν μπορούμε αμέσως να συσχετίσουμε την παρενέργεια αυτή με το εμβόλιο. Πιθανόν να είναι και μια παρενέργεια του εμβολίου. Βέβαια είναι ένα ενδεχόμενο στο οποίο δίνεται μικρή η πιθανότητα, δεδομένου των εκατομμυρίων εμβολιασμών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε όλον τον κόσμο. Από εκεί και πέρα έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες και έχει γίνει αναφορά στο σύστημα της φαρμακοεπαγρύπνυσης. Αξιολογείται το περιστατικό και μόλις ολοκληρωθεί η κλινική αξιολόγηση θα έχουμε σαφή εικόνα”.

“Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας, ασφαλείας, αποτελεσματικότητας. Ό,τι εμβόλιο κυκλοφορεί είναι αποτελεσματικό, οπότε δεν τίθεται θέμα να υπάρχει φόβος να το κάνει κάποιος” σχολίασε.

“Τις μεταλλάξεις φαίνεται ότι τις πιάνουν αυτή τη στιγμή τα εμβόλια και είμαστε σε μια διαδικασία που αξιολογούμε και σε ευρωπαϊό επίπεδο, υπάρχει η συζήτηση εφόσον οι μεταλλάξεις προχωρήσουν και δεν τις πιάσουν τα εμβόλια, τα επόμενα εμβόλια που θα παράγονται να πιάσουν αυτά τα στελέχη” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ