Κοντονής στον Realfm 97,8: Εξεπλάγην όταν έλαβα τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είδα το όνομα του κ. Πικραμμένου

“Ο λόγος της εξαίρεσης κάποιων μελών της επιτροπής δεν ήταν γνωστό όταν συγκροτήθηκε η επιτροπήΣταύρος Κοντονής, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε “εφόσον ήταν γνωστά, κυρίως το θέμα της δήλωσης Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, το οποίο με εξέπληξε και εμένα τότε όταν το άκουσα, ήταν ένα ζήτημα που ήταν γνωστό κατά τη συγκρότηση”.

Ερωτηθείς αν τον εξέπληξε και η επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο είπε ότι “πολλά πράγματα με είχαν εκπλήξει εκείνη την περίοδο, αλλά θεωρώ ότι είναι ήσσονος σημασία αυτό για τις εργασίες μιας προανακριτικής επιτροπής“.

“Την υπόθεση εγώ την είχα στείλει στη δικαιοσύνη” πρόσθεσε.

“Η προανακριτική έχει νόημα να διερευνηθούν οι καταγγελίες μαρτύρων, δόθηκαν ένορκες καταθέσεις. Γι’αυτό γίνεται αυτή η διαδικασία” υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους διαλόγους μεταξύ Παπαγγελόπουλου – Ράικου αλλά και όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής είπε ότι “Υπάρχουν ζητήματα που ειλικρινά σας λέω, προκαλούν ερωτηματικά, αλλά νομίζω αυτή είναι η δουλειά της επιτροπής. Αν η επιτροπή κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και δεν γίνουν “όπερες”, όπως λέμε εμείς στη Ζάκυνθο, μπορεί να βγάλει ένα αποτέλεσμα”.

Σε ερώτηση γιατί στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, και όχι ο ίδιος που ήταν υπουργός, απάντησε: “Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή την διαδικασία. Ήμουν ο άνθρωπος που έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη όταν η Γενική Γραμματεία καταπολέμησης της Διαφθοράς και ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχαν πάρει χαμπάρι περί τίνος επρόκειτο. Και μάλιστα τον είχα ρωτήσει τότε, τι γίνεται με αυτή την ιστορία και είχαν μαύρα μεσάνυχτα όλοι τους. Και αναγκάστηκα και την έστειλα στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η υπόθεση. Τότε θυμάστε υπήρχαν σωρεία δημοσιευμάτων ότι διενεργείται έρευνα από το FBI και τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, και υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής μεγάλου αριθμού γιατρών και ιδιωτών και του ΕΣΥ”.

“Όταν είχε ξεκινήσει αυτή η ιστορία όλοι μπορεί να υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων αλλά εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάτι δεδομένο και δεν σας κρύβω ότι εγώ εξεπλάγην όταν έλαβα τη δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είδα για παράδειγμα το όνομα του κ. Πικραμμένου ως ενός εκ των εμπλεκομένων, όχι από την κυβέρνηση γιατί είναι άδικα αυτά τα οποία λέγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μάρτυρες που είχαν καταθέσει” υπογράμμισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος την αιτιολογία που μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά σχολίασε “Νομίζω ότι τη διάταξη του εισαγγελέα την είχε αποστείλει η εισαγγελέας Διαφθοράς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή σε εμένα και την είχα διαβιβάσει στη Βουλή. Αφορούσε πολιτικά πρόσωπα και είχε διαβιβαστεί αυτή η δικογραφία στη Βουλή αν θυμάμαι καλά και θυμάμαι. Είναι προσβάσιμη και σε κάθε περίπτωση μια επιτροπή μπορεί να ζητήσει κάποιες δικαστικές αποφάσεις για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.