Κοντονής: Είχα εκφράσει τις ενστάσεις μου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

“Είχα εκφράσει τις ενστάσεις μου στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα” δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ΑΝΤ1. “Αυτά τα πράγματα τα είχα θέσει και γι’αυτό μίλησα και στη Βουλή. Είχα γίνει δέκτης παραπόνων από κορυφαίους συναδέλφους” πρόσθεσε.

“Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία” είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως επεσήμανε, “η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ