Κωνσταντοπούλου στον Realfm για πορείες: Το κίνητρο δεν είναι η προστασία της υγείας αλλά η καταστολή

“Θα διαχωρίσω την περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας σε δύο φάσεις. Την πρώτη πέρσι, έγινε μια καλή διαχείριση γιατί προτάχθηκε η υγεία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη δεύτερη φάση από τον Μάιο μέχρι σήμερα, που θεωρώ ότι δυστυχώς διολισθήσαμε σε μια εντελώς σπασμωδική διαχείριση των προβλημάτων τόσο των υγειονομικών, όσο και των οικονομικών” είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι μείζον πολιτικό σφάλμα και αντικοινωνική επιλογή το να προσπαθεί και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα στην πλάτη της κοινωνίας που είναι εκτεθειμένη στον υγειονομικό κίνδυνο” σημείωσε.

“Εγώ είμαι με τους φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν και λένε ότι δεν μπορεί με αυτήν την πολύ περίεργη σύμπραξη υπουργείου Παιδείας και υπουργείου καταστολής, γιατί αυτή είναι δυστυχώς η δράση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορεί να υπονομεύεται αυτό που είναι το ζητούμενο για την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια μας, που είναι η ελευθερία και σκέψης και έκφρασης και λόγου και γνώσης” ανέφερε.

“Σχετικά με αυτή την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, νομίζω έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει μια κυβερνητική διγλωσσία σε σχέση με τον συνωστισμό. Είμαι η πρώτη που είπα ότι δεν υπάρχει δικαιολογία στο να κάνει κανείς συναθροίσεις για τις συναθροίσεις, συγκεντρώσεις για τις συγκεντρώσεις, είτε επετειακές πορείες χωρίς κάποιο διακύβευμα. Εδώ υπάρχει ένα πραγματικό και ουσιαστικό διακύβευμα που καθένας μπορεί να αντιληφθεί και από την άλλη υπάρχει μια διγλωσσία της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τις εικόνες από το άνοιγμα της αγοράς στους εμπορικούς δρόμους και την ίδια ώρα να λέμε ότι το μόνο που ενοχλεί είναι μια πορεία διαμαρτυρίας” τόνισε για τις πορείες.

“Άρα το κίνητρο εδώ δεν είναι η προστασία της υγείας αλλά η καταστολή μιας διαμαρτυρίας” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου απάντησε ότι “όπως ξέρετε στο αρχικό στάδιο αμέσως μόλις η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε η κ. Μπεκατώρου μας είχε ζητήσει να αναλάβουμε την υπεράσπισή της, όπως και πράξαμε, στη συνέχεια μετέβαλε την επιλογή της την επόμενη ημέρα. Οπότε θα σας έλεγα ότι έχω μια δέσμευση δεοντολογική ως προς το σημείο που θα επεκταθώ. Αυτό που θα ήθελα να πω γενικά είναι ότι η κακοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση, η θυματοποίηση γυναικών, ανδρών και παιδιών από πρόσωπα εξουσίας είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε κοινωνικά, ούτε και ποινικά. Δυστυχώς, το ακόμα πιο ευαίσθητο κομμάτι και το πιο ειδεχθές που είναι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών παρατηρούμε να γίνεται ανεκτό ακόμα και από τις δικαστικές αποφάσεις. Το ζήτημα είναι όχι μόνο να ανοίξουν στόματα αλλά και να υπάρξει και μια πραγματική αντιμετώπιση και τιμωρία, όπου υπάρχει εγκληματική συμπεριφορά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.