Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8 για τα Τέμπη: Προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της

Για το θέμα των Τεμπών μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών και μία ενορχηστρωμένη απόπειρα να φιμωθεί ο οποιοσδήποτε διεκδικεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Εγώ είχα το δικαίωμα, την υποχρέωση και το καθήκον να προσπαθήσω να σταματήσω τη συγκάλυψη και αυτό έκανα. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ επέμεναν να μην ακουστώ καν, υπήρξαν τραμπουκισμοί,  χυδαιότητα και λυσσαλέα προσπάθεια να απαξιωθεί η παρουσία μου και να μην ακουστεί το ότι δεν πρέπει να κλείσει τις εργασίες η Εξεταστική. Δεν καταλαβαίνουν πόσο εκτίθενται στα μάτια της κοινωνίας με αυτό που κάνουν» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε όσους την κατηγόρησαν για «πολιτικό ακτιβισμό».

Όπως είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία και αυτό γιατί η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει το απολογητικό υπόμνημά της ως μοναδική αλήθεια. Σύμφωνα με αυτό, για τη ΝΔ φταίει ο σταθμάρχης και οι νεκροί μηχανοδηγοί και όχι απλά δεν φταίει ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αλλά θα πρέπει να… δώσουμε και τα εύσημα και να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που πέθαναν με ευθύνη τους 57 άνθρωποι».

Σχετικά με τις 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για το αίτημα για άρση βουλευτικών ασυλιών, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «έχουν πολύ μεγάλη έννομη σημασία. Υπάρχει και συνταγματική διάταξη με πρωτοβουλία πολιτών για 500.000 υπογραφές. Εδώ έχουμε 1.300.000 υπογραφές πολιτών που ζητούν το αυτονόητο, να μην υπάρξει δηλ. ασυλία υπουργική και βουλευτική».

Σε άλλο σημείο η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μαρινάκης δεν μπορούν να απαντούν για τους 57 νεκρούς με στατιστικές. Είναι δεδομένο ότι στις 24 Νοεμβρίου 2023 ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ να μην ελεγχθεί ο κ. Καραμανλής».

«Σήμερα επιχειρείται να αποδοθεί κύρος σε μία εντελώς ανυπόστατη εκδοχή της πραγματικότητας, στο απολογητικό υπόμνημα, όπως το ονομάζω εγώ, της ΝΔ που λέει ότι φταίνε οι νεκροί μηχανοδηγοί, ο σταθμάρχης και δεν φταίει καθόλου ο Καραμανλής που πρέπει να τον ευχαριστούμε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που “είναι η καλύτερη”. Αυτό είναι πρόκληση στο αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ειδικά όταν υπάρχει ένας τόμος παρεμβάσεων και προειδοποιήσεων εργαζομένων και όχι μόνο ότι έρχεται δυστύχημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ