Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8: Είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί η γυναικοκτονία – Προβληματικό το νομοσχέδιο για τους Ποινικούς Κώδικες

«Είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί η γυναικοκτονία» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε «είμαστε το κίνημα και το κόμμα που επιμένουμε πάρα πολύ για να θεσμοθετηθεί η γυναικοκτονία. Έχω κάνει για 8η φορά επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό γιατί δεν το κάνει ή αν θα το κάνει. Είναι απαραίτητο να γίνει. Έχουμε ήδη 4 θύματα γυναικοκτονίας το 2024. Είναι αδιανόητο η Πολιτεία να μην παίρνει μέτρα και να φέρνει αυτό το πλέγμα διατάξεων που κατακεραυνώθηκε από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γιατί είναι πολύ χαλαρό καθώς σε κάποιες διατάξεις φαίνεται ότι προστατεύει τον δράστη.  Από την άλλη περιέχει πολύ προκλητικές διατάξεις όπως αυτή που λέει α’ βαθμού συγγενείς θύματος ανθρωποκτονίας θα προσλαμβάνεται ως καθαριστής καθαρίστρια σε Δήμο. Αυτά δεν είναι σοβαρές πρωτοβουλίες για να δώσει ένα αποφασιστικό βήμα κατά της κακοποίησης και της γυναικοκτονίας».

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, «η Επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης κατά της έμφυλης βίας έχει βγάλει κόκκινες σημαίες, κόκκινες κάρτες στην Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζουμε αυτά που πρέπει».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε «παρά πολύ προβληματικό» το νομοσχέδιο για τους Ποινικούς Κώδικες και αυτό επειδή, όπως εξήγησε ότι «δεν έχει ούτε στόχο ούτε πλεύση. Είναι 137 άρθρα συνονθύλευμα διαφόρων φαεινών ιδεών με τις οποίες καταργούνται πολύ βασικές εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου. Καταργούνται πολλές κατακτήσεις που εγγυώνται μια δίκαιη δίκη. Από την άλλη επικρατεί μία λογική ότι θα πρέπει να μπαίνει όλος ο κόσμος φυλακή και για πλημμελήματα την ώρα που στις φυλακές δεν υπάρχουν ούτε ράντζα για τους κρατουμένους».

Σχετικά με την πρόσκληση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο και την άρνησή της να πάει, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η Αριστερά δεν είναι σκηνοθεσία, δεν είναι επικοινωνιακή μέθοδος ούτε είναι δημόσιες σχέσεις. Η Αριστερά είναι βίωμα, είναι υπαρξιακό θέμα, αγώνας και προφανώς ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα μεταλλαγμένο μόρφωμα, με έναν αρχηγό που δεν πιστεύει στο κόμμα και στα στελέχη και με στελέχη που δεν πιστεύουν στον αρχηγό, με μία πορεία από το 2015 και μετά που αποξενώθηκε εντελώς από ό, τι έχει να κάνει με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τον κόσμο, με αυτό το κόμμα δεν έχω καμία σχέση, ούτε θα συμμετάσχω σε μεταλλαγμένες διαδικασίες. Η σχέση μου είναι με τους ανθρώπους της Αριστεράς και τους πολίτες της χώρας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ