Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8: Απαραίτητο να αναγνωριστεί η γυναικοκτονία ως αυτοτελές έγκλημα και μάλιστα κακούργημα

«Η θέση μας είναι ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Θα ψηφίσουμε ναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε νομοσχέδιο. Είναι πρωτοφανές να συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει κατατεθεί» σχολίασε.

«Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η Κ.Ο. της ΝΔ χρειάζεται ειδική διαδικασία “μασάζ”, όπως το λένε. Σε εμάς είναι καθαρό, το διακύβευμα δεν είναι για την ορολογία αλλά ανθρώπινο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Δεν έχω καταλάβει τη στάση του ΚΚΕ. Αυτό που εμείς υπογραμμίζουμε είναι η υποκρισία που αναδεικνύεται γύρω από το θέμα» σχολίασε.

«Τι είναι πιο ψηλά; Η ενότητα του χώρου τους ή τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί αν ο κ. Μητσοτάκης αποδέχεται να υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί στο κόμμα του που δεν αποδέχονται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αυτό κάτι λέει για την ποιότητα του κόμματος, ανεξαρτήτως της ενότητας του κόμματος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα ανέφερε ότι «δεν υπάρχει συνοχή και σχεδιασμός. Μένουν ανεξιχνίαστα πολύ σοβαρά εγκλήματα. Έχω μία σοβαρή καχυποψία προς υπουργικά πρόσωπα που αποδεικνύεται στη διάρκεια των ετών ότι δεν λογοδοτούν στον ελληνικό λαό και στους πολίτες».

Ερωτηθείσα για τις γυναικοκτονίες απάντησε πως «απαραίτητο να γίνει η αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος και μάλιστα κακουργήματος. Έχουμε τη μία μετά την άλλη γυναίκες που τις δολοφονούν επειδή είναι γυναίκες, επειδή υπάρχει ένας άνδρας σύντροφος, πρώην σύντροφος, συγγενής, σύζυγος που αισθάνεται ότι έχει εξουσία ζωής και θανάτου επάνω σε αυτή τη γυναίκα και αυτό η πολιτεία οφείλει να το αναγνωρίσει ως μία επαναλαμβανόμενη εγκληματική συμπεριφορά».

«Εκπλιπαρώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει αυτή τη στάση και να πάρει πρωτοβουλία» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ