Κωνσταντοπούλου: Ώρα αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο

«Είναι ώρα αφύπνισης, αποτίμησης και πράξης αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε χθεσινή εκδήλωση, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει στα νέα μέτρα, αλλά και στο σύνολο των «μνημονιακών πολιτικών».

Πριν από έξι χρόνια, συνέχισε, το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων». Ακόμη και προληπτικών, προκειμένου «να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία» σημείωσε, διαβάζοντας μέρος του κειμένου της συμφωνίας το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό». Δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο και ότι το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν». Έχουμε, πρόσθεσε, όπλα πολλά και σοβαρά με την πλευρά του Δικαίου, της Δημοκρατίας που αναδύονται από την δημοκρατική παράδοση και αγωνιστική πορεία του λαού μας.

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο σκοπό ίδρυσης του Κινήματος «ΠΛ.ΕΛ.» είπε ότι με σήμα το καραβάκι «άνοιξε τα πανιά για να μας απελευθερώσει από τα μνημονιακά δεσμά» και είναι ανοιχτή σε κάθε κινηματική συνεργασία για τον κοινό αυτό σκοπό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τους τραυματίες της ΛΑΕ επισκέφτηκε στο ΚΑΤ η Κωνσταντοπούλου

Η Κωνσταντοπούλου για το ασφαλιστικό: Και εις κατώτερα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.