Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας ανοίγει ξανά τα γραφεία της, ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την κρίσιμη αυτή περίοδο αποφάσισε να ανοίξει τα γραφεία του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”, σε ένα βήμα προς την επόμενη ημέρα, μετά την καραντίνα του κορονοϊού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “αναστείλαμε, με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης, βασικά κομμάτια της καθημερινότητας, της εργασίας, της ζωής μας, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε, σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα επανόδου. Που δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να το θεωρήσουμε βήμα οριστικής εξόδου. Είναι ένα βήμα ελευθερίας κι όχι η οριστική μας απελευθέρωση, για την οποία πρέπει ακόμη να περιμένουμε και να προσπαθήσουμε. Όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα είναι εξαιρετικά πολύτιμα”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Μετά από μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία αναστείλαμε, με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης, βασικά κομμάτια της καθημερινότητας, της εργασίας, της ζωής μας, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε, σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα επανόδου. Που δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να το θεωρήσουμε βήμα οριστικής εξόδου. Είναι ένα βήμα ελευθερίας κι όχι η οριστική μας απελευθέρωση, για την οποία πρέπει ακόμη να περιμένουμε και να προσπαθήσουμε. Όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Με την συλλογική, ενσυνείδητη κι υπεύθυνη στάση όλων μας, σώθηκαν ανθρώπινες ζωές. Αποφασίζοντας, ο καθένας από εμάς, να αυτοπεριορισθεί και να τηρήσει τις οδηγίες των επιστημόνων που ανέλαβαν το τεράστιο βάρος του σχεδιασμού, της προφύλαξης, της καθοδήγησης, της αντιμετώπισης, σώσαμε συνανθρώπους μας. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Που πρέπει να μας γεμίζει χαρά, δύναμη και περηφάνια. Αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία. Αποδείξαμε ως λαός πόσα πολλά μπορούμε να καταφέρουμε. Και πόση θέληση έχουμε για το καλό. Αποδείξαμε ταυτόχρονα ότι, ακόμη κι εκεί που όλα φαντάζουν νομοτελειακά και μοιραία, ο άνθρωπος έχει τεράστια περιθώρια παρέμβασης. Μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Όλα αυτά ταυτόχρονα μας γεμίζουν με ακόμη πιο ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης. Η περίοδος που ξεκινά δεν είναι ανέμελη κι ανέφελη. Είναι ένα παράθυρο ελευθερίας που το ανοίγουμε με σύνεση και αυτοσυγκράτηση.Από τον καθέναν και από όλους μας εξαρτάται η επιτυχία της νέας αυτής περιόδου. Από τον καθέναν και από όλους μας κρίνονται οι ζωές των φίλων, των οικογενειών μας αλλά και των αγνώστων σε εμάς συνανθρώπων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, παρ’ όλα όσα πετύχαμε και με όλα τα μέτρα που πάρθηκαν, υπήρξαν συνάνθρωποί μας που χάθηκαν. Ας μην το ξεχνάμε, ας μην τους ξεχνάμε, κι ας κάνουμε το παν για να περιορίσουμε και να εκμηδενίσουμε την πιθανότητα να χαθούν άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. Από σήμερα μετακινούμαστε χωρίς τους περιορισμούς εξόδου, αλλά αποφεύγουμε μη αναγκαίες μετακινήσεις και συναντήσεις. Εξακολουθούμε να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους, περιορίζοντας την κυκλοφορία του ιού. Εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε για εκείνους που είναι μόνοι και μας χρειάζονται. Εξακολουθούμε να δείχνουμε την ανθρωπιά μας.

Η Πλεύση Ελευθερίας θεώρησε καθήκον της σε όλο το προηγούμενο διάστημα να ιεραρχήσει ως πρωταρχικό της στόχο την υπηρέτηση του κοινού στόχου: Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να χτίσουμε ασπίδες προστασίας και γέφυρες αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Ταυτόχρονα, θεωρήσαμε καθήκον μας να σταθούμε με δικαιοσύνη απέναντι στην προσπάθεια που έγινε από εκείνους που έχουν την ευθύνη. Και αυτό κάναμε, αναγνωρίζοντας όσα σωστά έγιναν, σε κρίσιμους τομείς, όπως η έγκαιρη λήψη μέτρων περιορισμού, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με προσωπικό, η παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε εκείνους που έχουν ανάγκη, η καθημερινή, υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση των πολιτών. Μέτρα και πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση, που πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Η Πλεύση Ελευθερίας από σήμερα ξανα-ανοίγει τα γραφεία της, ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Η επαφή μας μαζί σας θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και στο διαδίκτυο, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως και στο προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε με δικαιοσύνη να αποτιμούμε την κατάσταση. Προσβλέποντας μόνο στο κοινό καλό και όχι σε μικροπολιτικά οφέλη. Καλώντας την Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ, να αξιοποιήσει τον χρόνο που κερδήθηκε και να επεκτείνει την οικονομική στήριξη της κοινωνίας ώστε αυτή να καλύψει πραγματικά και ουσιαστικά κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη- και ήδη έχουν εντοπισθεί πολλοί που δεν καλύφθηκαν από τα αρχικά μέτρα και για τους οποίους πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Αλλά και να πάρει μέτρα εναντίον όποιου επιχειρήσει να κερδοσκοπήσει και να αισχροκερδήσει σε βάρος της κοινωνίας. Και να περιορίσει αποφασιστικά τα εγκατεστημένα συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, που υπολογίζουν να επελάσουν στην λαβωμένη κοινωνία: το σπίτι δεν είναι μόνο συνταγματικό δικαίωμα, είναι και πρωταρχικό μέσο προστασίας έναντι της Πανδημίας. Και αυτό επιβάλλει την πλήρη, οριστική και αμετάκλητη προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους, υπό το φώς και των νέων συνθηκών.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να δρούμε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Συλλογικής μας Μάχης κατά της Πανδημίας, συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασής μας να παραχωρήσουμε την κρατική χρηματοδότηση 3 μηνών για να ενισχυθούν προσπάθειες πρώτης γραμμής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην κοινωνία. Στο προηγούμενο διάστημα δωρίσαμε 3 κλίνες ΜΕΘ και 2 Κλιβάνους στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος, προσφέραμε φάρμακα που είναι σε έλλειψη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και προχωρήσαμε σε οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Στο διάστημα που ανοίγεται, θα προσφέρουμε αναγκαία μηχανήματα και μέσα προστασίας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στους απλούς ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σε όλους τους νευραλγικούς τομείς, της υγείας, της καθαριότητας, της εστίασης, της κοινωνικής πρόνοιας, της πολιτικής προστασίας και τόσους άλλους, που σε όλο αυτό το διάστημα έδωσαν και δίνουν τη μάχη για όλους μας, εκτιθέμενοι σε κινδύνους για να παραμείνουμε ασφαλείς. Τέλος, εκφράζουμε τον σεβασμό μας στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που ανέλαβε τη μελέτη και το σχεδιασμό της στρατηγικής έναντι της Πανδημίας στη χώρα μας. Το έργο τους είναι εθνικής σημασίας. Ας μην τους επιφυλάξουμε τη μεταχείριση της σταύρωσης, που έχουν δοκιμάσει πολλοί άνθρωποι που υπηρέτησαν την πατρίδα και την ανθρωπότητα. Ας τους πούμε ένα ολόκαρδο ευχαριστώ, όπως αξίζουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ