Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί «μπάζωμα» των ποινικών ευθυνών

«Μετά το μπάζωμα της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος, η κυβέρνηση και η ΝΔ επιχειρούν το μπάζωμα των ποινικών τους ευθυνών» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Τσαβδαρίδης για Κωνσταντοπούλου: Τυμβωρυχία και ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών

«Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, μίλησε για παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή, καθώς και για «μπούλινγκ» που υπέστη από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε, «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

Χαμός στην εξεταστική για τα Τέμπη μετά την «εισβολή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Στην Ολομέλεια θα συνεχιστεί η συνεδρίαση

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής, και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα δηλαδή ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, δε, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί αύριο ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ