Κωνσταντοπούλου: Δεν θα περιμένουμε το μήνυμα του 112 που λέει “εκκενώστε τη χώρα”

Διάβημα προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των πυρκαγιών και των συνδεδεμένων με αυτές ποινικών ευθυνών κυβερνητικών, πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων, πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πραγματοποίησα κατεπείγον διάβημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της και της ζήτησα να ενεργοποιηθεί κατεπειγόντως, προκειμένου να υπάρξουν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές ενέργειες για την πάταξη του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της χώρας μας, σε βάρος των πολιτών, σε βάρος των ανθρώπων, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε βάρος των ζώων, σε βάρος του μέλλοντός μας. Δεν μπορούμε να αδρανούμε, δεν δικαιούται κανείς να περιμένει και να αδρανεί», δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά και συνέχισε:

«Ενημέρωσα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δικογραφίες που έχουν ήδη σχηματιστεί από το 2018, 2021, 2022 σε σχέση με μεγάλα εγκλήματα συνδεόμενα με πυρκαγιές, φονικές, καταστροφικές, αλλά και με ευθύνες κακουργηματικές, πολιτικές, κυβερνητικές, αυτοδιοικητικές, υπηρεσιακές».

«Είναι κατεπείγον να κάνουμε ο καθένας από το μετερίζι του το καθήκον του. Είναι κατεπείγον να λειτουργήσει η δικαιοσύνη ερευνώντας ποια είναι τα πρόσωπα που ενώ συνδέονται και συνέχονται με καταστροφές, με αποτυχίες, με θανάτους, παραμένουν στη θέση τους και προάγονται. Ποιες είναι οι εγκατεστημένες πρακτικές, οι θεσμοθετημένες λειτουργίες που οδηγούν σε μία παγιωμένη λογική πολιτική πρακτική του “πάμε κι όπου βγει”. Αυτήν την εγκληματική πρακτική που οδηγεί σε θάνατο ανθρώπους αλλά και ολόκληρη τη χώρα μας. Προσωπικά, ως πολίτης αυτής της χώρας αλλά και ως βουλευτής και πρόεδρος ΚΟ δεν ανέχομαι άλλη αδράνεια, δεν αντέχω άλλη απραξία και δεν πρόκειται να σταματήσω στιγμή αν δεν βεβαιωθώ ότι ο καθένας από τη θέση του πράττει το καθήκον του», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η δικαιοσύνη οφείλει να λειτουργήσει και, αν λειτουργήσει, αν υπάρξει λογοδοσία και τιμωρία, δε θα υπάρξει επανάληψη του εγκλήματος».

«Δεν θα περιμένουμε το μήνυμα του 112 που λέει “εκκενώστε τη χώρα”. Δεν θα περιμένουμε να μας οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της πατρίδας μας, στην εγκατάλειψη των ονείρων μας. Η σημερινή συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η σημερινή ενέργεια είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα αναλάβουμε από κοινού με τους εξαιρετικά έγκριτους και καταρτισμένους συναδέλφους που συμπράττουν μαζί μου στην Πλεύση Ελευθερίας για να σταματήσουμε όχι μόνο την πυρκαγιά αλλά και την διαφθορά που σκοτώνει. Είναι πρώτη ενέργεια από μια σειρά ενεργειών που θα κάνουμε υπηρετώντας το καθήκον μας, αλλά και τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτής της χώρας, των ανθρώπων που περιμένουν υπεράσπιση, υπεράσπιση που εμείς εγγυόμαστε και θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ